Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Spelregels in het kort

 

  1. Het spel wordt gespeeld door 2 teams. een team bestaat uit één, twee of drie personen. Wanneer er wordt gespeeld door 2 keer 3 personen, een triplette, dan heeft ieder 2 boules. Als er 2 keer 2 personen het spel spelen, een doublette, dan heeft ieder 3 boules. Speelt men éên tegen één, tête á tête, dan heeft ieder ook 3 boules.
  2. Er wordt gespeeld met 6 of 12 boules en één but. But en boules moeten aan regels voldoen.
  3. Door loting (meestal door het opwerpen van een munt) wordt bepaald welk team begint. Dit team kiest ook de baan waar wordt gespeeld. Degene die begint, tekent op de grond een cirkel, niet groter dan 50 cm.
  4. Vanuit deze cirkel wordt gegooid en hierbij zijn de voeten op de grond in de cirkel.
  5. De but wordt eerst uitgegooid en zij moet tussen de 6 en 10 meter van de cirkel blijven liggen, maar tenminste 1 meter van de kant.
  6. De eerste speler gooit nu zijn eerste boule zo dicht mogelijk bij het but. Er wordt onderhands gegooid.
  7. De tegenpartij is dan aan de beurt om een boule dichterbij de but te plaatsen. Dit team moet hiermee doorgaan totdat een boule dichterbij de but ligt dan een boule van het andere team. Het team waarvan de boule het dichste bij de but ligt hoeft niet te gooien.
  8. Als een team geen boules meer heeft, dan maakt het andere team de mène (ronde) af en het probeert nog meer boules dichterbij de but te plaatsen dan de tegenpartij.
  9. Iedere boule die dichterbij de but ligt dan de beste van het verliezende team levert, een punt op. het winnende team heeft dus per ronde altijd één of meer punten. Het verliezende team heeft geen punten.
  10. Een speler van het team dat de vorige ronde heeft gewonnen, begint de volgende ronde. Winnaar is het team dat als eerste 13 punten heeft behaald.

 

Contact:

Informatie Algemeen tel.0316-341903 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)   Informatie toernooien tel. 0316 331888
Informatie Groepsontvangsten tel 0316 224345 , mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Postadres: JBCZ - Guido Gezellestraat 21 6901KZ Zevenaar

 

 

Jeu de Boulesclub Zevenaar -JBCZ -Sportpark Hengelder -Hengelder 7 6902 PA Zevenaar -Clubhuis tel. 0316 341903

Joomla templates by a4joomla